Verdieping adventure therapie

Opzet
Dit is een vierdaagse verdiepingsopleiding en bestaat uit 2 modules van elk 2 dagen (9:00- 17:00). Omdat de natuur een belangrijk element in onze opleiding is vindt het grootste gedeelte van de training buiten plaats. De totale tijdinvestering inclusief de opleidingsdagen is ongeveer 34 uur. Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat.

Locatie
Buitenplaats Vaeshartelt in Maastricht

Toelatingsvoorwaarden
De toelatingsvoorwaarden zijn minimaal hbo of gelijkwaardig en een succesvolle afronding van de Basisopleiding Ervaringsleren.

Inhoud
In module 1 starten we met een korte kennismaking en een stuk herhaling van de Basisopleiding Ervaringsleren. Daarna zoomen we in op het pedagogisch en therapeutisch inzetten van de methodiek Ervaringsleren.

We gaan aan de slag met casussen uit de praktijk en beschouwen de methodiek in een individuele setting, binnen het systeem en met groepen. We bekijken de inzet van verschillende activiteiten en aan welke doelen gewerkt kunnen worden.

In module 2 bouwen we verder op de vergaarde kennis van module 1 en bekijken we jouw rol als zorgprofessional die de methodiek Ervaringsleren gaat gebruiken. Verder gaan we in op een stuk psychopathologie en de do’s & dont’s als het gaat om het therapeutisch inzetten van ervaringsleren. Daarnaast wordt in deze module expliciet de nadruk gelegd op ‘de natuur als cotherapeut’.

Kosten
Deze opleiding van 4 dagen kost €1.395 ,- excl BTW. Dit is inclusief lunch, drinken en materialen.

Data Leerroute Ervaringsleer Counselor 2024
Verdieping AT 1: 13 & 14 september
Verdieping AT 2: 1 & 2 november

Inschrijven

Factuurgegevens:

Naam
Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.